17 de gener 2009

L'HORA DELS ADÉUS



"Els editors no disposen encara de dades fiables, fins que els llibreters acabin les devolucions dels llibres no venuts a finals de mes, però fonts dels dos principals grups espanyols, Planeta i Random House Mondadori, avancen que s'haurà tancat un 2008 millor, malgrat tot, que el 2007."



I ara, anem a veure la lletra petita:

Aquest dilluns passat ha baixat la persiana una distribuïdora catalana amb més de trenta anys movent llibres amunt i avall. Pròleg era una empresa de les mitjanes dins el seu sector, amb una bona implantació a les llibreries del país i un fons editorial bàsicament format per petites editorials -Abada, Bellaterra, Icária, Malabar, Minúscula, ...- que poden patir de valent aquesta situació pel que fa al seu fons emmagatzemat.

Al igual d'algunes llibreries que podrien veure perillar els possibles abonaments que tinguin pendents. Al tanto amb això!

Però el pitjor de tot, com sempre, serà la difícil situació d'uns treballadors sense feina en un entorn ben fotut com l'actual on trobar-ne és més que difícil. Ànims!



***


De manera imminent es produirà, tanmateix, la desaparició d'una llibreria de referència com és L'Amic Imaginari. Especialitzada en llibre infantil i juvenil, aquesta llibreria de Sant Cugat tancarà d'aquí a unes setmanes. Feia una pila d'anys que la senyora Camino i el seu equip dirigien i recomanaven, amb encert i professionalitat, les lectures dels més joves.

Una abraçada i gràcies per haver creat tants lectors.





3 comentaris:

Anònim ha dit...

Caram, un ciop més la lletra petita espatlla el titular!
Sincerament, crec que el futur es troba en la venda per internet, molt que em pesi perquè a mi m'agrada força anar a la llibreria, però es l'evolució (natural? això sí que ja no ho sé).

Anònim ha dit...

Quan he llegit el titular ensava que tancaves el blog!!!!!
Això no es fa, homa.

El llegidor pecador ha dit...

Suposo que coexistiran ambdós, Alfred.

Encara no, Meritxell.