21 de novembre 2008

JOAN FUSTER ¿COSMOPOLITA?


No l'has llegit mai però en sents a parlar i alguna cosa et queda; així que ens endinsem a un article dedicat a la figura d'en Joan Fuster i ho fem "com a condició indispensable per a adquirir la cosa més o menys boirosa anomenada cultura" per, algun dia, poder parlar de llibres que un no ha llegit.

I de vegades fa gràcia veure que ni els mateixos especialistes en el tema són capaços de coincidir en qüestions força concretes, i d'això se'n pot treure gran profit doncs hom pot afirmar, encertant sempre, que allò és blanc o és negre aixoplugats sota el paraigua d'opinions més autoritzades. Què bé!

O l'un o l'altre:


"Era un intelectual de escaso vuelo cosmopolita y de discutible visión de futuro..."
(José Miguel Iribas, sociòleg i urbanista)


"Al mismo tiempo, difundió un cosmopolitismo intelectual desgraciadamente hoy desaparecido en la sociedad valenciana."
(Jordi Palafox, catedràtic d'economia de la Universitat de València)


La Vanguardia, suplement Cultura/s del 22 d'octubre de 2008.


3 comentaris:

Anònim ha dit...

jejejeje boníssim. Si és que falta humilitat i sobra gent que pontifiqui! A part de divertir-me, em tranquil·litza aquest post, la veritat. Quan em sento perduda perquè "no sé", m'adono que potser és que "vés a saber". Ara, la posició escèptica se sol pagar molt cara (i opinar és fàcil, gratis i va bé per fer amics, etc.).

Anònim ha dit...

bé, de l'opinió que els altres en tenien d'en Fuster no sé si en podem fer gaire cas, cal recordar que li van posar una bomba a casa i que va viure amenaçat (per certs sectors "blavers2 de la societat valenciana).
jo crec que el que hem de fer és llegir-lo, en la nostra cultura és força habitual idolatrar Fuster, Segarra, guimerÀ ... però no haver-los llegit.
recomano DICCIONARI PER A OCIOSOS, una meravella!!
fINS AVIAT

El llegidor pecador ha dit...

Quanta, quanta raó Marta. Això de la tranquil·litat no té preu, almenys per als que vivim plens de dubtes.

En Fuster, Alfred, era l'excusa; gràcies per la recomanació.