No l'has llegit mai però en sents a parlar i alguna cosa et queda; així que ens endinsem a un article dedicat a la figura d'en Joan Fuster i ho fem "com a condició indispensable per a adquirir la cosa més o menys boirosa anomenada cultura" per, algun dia, poder parlar de llibres que un no ha llegit.
I de vegades fa gràcia veure que ni els mateixos especialistes en el tema són capaços de coincidir en qüestions força concretes, i d'això se'n pot treure gran profit doncs hom pot afirmar, encertant sempre, que allò és blanc o és negre aixoplugats sota el paraigua d'opinions més autoritzades. Què bé!
O l'un o l'altre:
"Era un intelectual de escaso vuelo cosmopolita y de discutible visión de futuro..."
(José Miguel Iribas, sociòleg i urbanista)
"Al mismo tiempo, difundió un cosmopolitismo intelectual desgraciadamente hoy desaparecido en la sociedad valenciana."
(Jordi Palafox, catedràtic d'economia de la Universitat de València)
La Vanguardia, suplement Cultura/s del 22 d'octubre de 2008.
3 comentaris:
jejejeje boníssim. Si és que falta humilitat i sobra gent que pontifiqui! A part de divertir-me, em tranquil·litza aquest post, la veritat. Quan em sento perduda perquè "no sé", m'adono que potser és que "vés a saber". Ara, la posició escèptica se sol pagar molt cara (i opinar és fàcil, gratis i va bé per fer amics, etc.).
bé, de l'opinió que els altres en tenien d'en Fuster no sé si en podem fer gaire cas, cal recordar que li van posar una bomba a casa i que va viure amenaçat (per certs sectors "blavers2 de la societat valenciana).
jo crec que el que hem de fer és llegir-lo, en la nostra cultura és força habitual idolatrar Fuster, Segarra, guimerÀ ... però no haver-los llegit.
recomano DICCIONARI PER A OCIOSOS, una meravella!!
fINS AVIAT
Quanta, quanta raó Marta. Això de la tranquil·litat no té preu, almenys per als que vivim plens de dubtes.
En Fuster, Alfred, era l'excusa; gràcies per la recomanació.
Publica un comentari a l'entrada