07 de desembre 2008

ÚLTIMES "NO NOTÍCIES"

Ja fa temps que alguns personatges sense ofici ni benefici, dels quals l'únic afany era ser famós i prou, s'especialitzaren amb habilitat a regalar com a titulars la negació més òbvia, es a dir, s'acostumaren a ser notícia gràcies a les "no notícies". Per exemple, la famosa Yola Berrocal li treia molt de profit declarant als periodistes coses com aquestes: "No voy a rodar con Berlanga" o "Este año no podré asistir al Baile de la Rosa en Mónaco".

Què té a veure tot això amb el món editorial? Poca cosa, només que fent servir idèntica pràctica jo mateix procediré a donar-vos com a notícies les últimes "no notícies" del món del llibre:

"Barril & Barral", nova editorial barcelonina amb un parell de responsables força coneguts, rebutja ser distribuïda per "Les Punxes", empresa senyera i senyora del ram distribuïdor a Catalunya.

"Duomo Ediciones", la gran aposta editorial del 2009 capitanejada per la veterana editora Valerie Miles, no serà distribuïda per "Logista", el tsar distribuïdor de totes les espanyes.

Però no patiu companys llibreters, perquè segur que, d'una manera o altra, totes les seves novetats us arribaran als magatzems i a les atapeïdes taules de novetats per a delit dels vostres clients.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Aquest blog m'ha recordat aquella part del programa del follonero en què un reporter va a un barri on no hi passa res i acosnegueix que els veïns creguin que passa alguna cosa. No se si ho heu vist, però és molt bo!

Anònim ha dit...

pues yo creo que enlaza con su escrito VERDADES Y CONSECUENCIAS la primera editorial la distribuira el segundo y a la segunda el primero. pienso o me estoy liando con la parte contratante del contrato

El llegidor pecador ha dit...

No l'he vist, Meritxell, però m'agraden aquests tipus d'accions on el secret és que no hi ha secret.

No lo pillo, Comanchera, ¿Cómo? Ah, vale, quieres decir Les Punxes a los italianos y Logista a los barceloneses. Pues ni idea. Como digo en el apunte: Igualmente ¡Ya mandarán novedades!