23 de gener 2007

EL BOTIGUER MELINDRÓS
Divendres. Entrepà i cafè. Diaris i correccions de proves. Massa vermell. En una placeta perduda pels volts de Sarrià els iaios beuen el sol de mig matí. Entre dues dones amb carret apareix un artesà de les lletres. Encaixada. Xerrada breu però sucosa. I el seu nou fill com a regal inesperat damunt de la taula. L´últim llibre de l´editor de moda, Luís Solano, capitalitzarà l´inminent cap de setmana. El pròleg impagable del Santiago Roncagliolo comença així:

"Bienvenidos a la tienda de alfombras de Cyrus Irani. Por favor, sírvanse ustedes mismos. El caballero que lee en una esquina es el propietario, pero les agradecerá que no lo molesten ni lo agobien. Observen las alfombras, escojan su preferida, y si no quieren pagarla, róbenla. Eso sí, por favor, háganlo con amabilidad y sin escándalo. El señor Irani no está obsesionado con el dinero ni con las posesiones materiales, pero valora sobremanera su tranquilidad de espíritu."

No vull afegir res més.
Ep! Només una cosa: Meravellós el capítol vuité. Una troballa.

6 comentaris:

Montse ha dit...

Apuntat! Gràcies!!!

Anònim ha dit...

Muchas gracias por recomendar el libro. Espero que te haya gustado. He visto que somos vecinos (de barrio, al menos). Cuando quieras te invito a un café.

Anònim ha dit...

Però... quin llibre és?

El llegidor pecador ha dit...

De res, Arare.

Gracias a usted señor editor. Es un honor que me lea.

Per la Marta:
"El mercader de alfombras"
Phillip Lopate
Ed. Libros del Asteroide
Nº 16
252 pàg. 17,95.-

Anònim ha dit...

Moltes gràcies!!

Anònim ha dit...

Un llibre molt bo, tot i que prefereixo el d'en William Maxwell. Sort que ens n'ha promès més!